Ny ägare – Gelab har köpt samtliga aktier i Legotronic AB

GELAB köper en av Sveriges främsta prototypmakare för elektronik, LEGOTRONIC AB, och bildar ”GELAB GROUP”.
Sammangåendet ger en företagsgrupp som kombinerar alltifrån mindre serier och avancerad prototyptillverkning med konkurrenskraftig och högkvalitativ volymproduktion inom kretskort, kablage och sammansättning av färdiga produkter och system.

Genom förvärvet av LEGOTRONIC AB kommer GELAB GROUP att kunna erbjuda än mer avancerade tjänster inom legotillverkning av elektronik. Det är spetskompetensen och processexpertisen inom prototyptillverkning av kretskort som främst motiverar köpet.

GELAB GROUP positionerar sig härmed som en av Sveriges främsta elektronikpartners med en tjänsteportfölj som täcker kunders behov genom hela produktlivscykeln från utveckling till volymproduktion.

LEGOTRONIC kommer att verka självständigt med prototyptillverkning och mindre serieproduktion. Samtidigt som de olika verksamheterna i GELAB GROUP omgående kommer att samverka för att öka mervärdet för kunderna. Förutom att LEGOTRONIC tillför spetskompetens inom prototyptillverkningen, så tillförs även ny processkunskap och ytterligare avancerad tillverkningsutrustning till gruppen.

 

Ulf Sandberg Legotronic, Pontus Thunstedt Gelab, Danny Krumich Legotronic, Fredrik Dyfverman Gelab och Arie Blanken Gelab, samlade utanför Legotronics lokaler i Jordbro.

 

 

LEGOTRONICs kunder kommer nu att kunna erbjudas en konkurrenskraftig volymtillverkning i GELABs tillverkningsenheter, med en sömlös överföring från prototyp till volymproduktion.

- Detta är startskottet på en ny era för GELAB. LEGOTRONIC tillför kompetens och processer inom prototyptillverkning . Samtidigt s om GELAB tillför kunskap och kapacitet så att LEGOTRONICs kunder kan välja att volymtillverka inom GELAB GROUP istället för att söka ny partner om volymerna ökar . Det är också ett sätt för oss att etabl era oss på den så viktiga Stockholmsmarknaden. S vensk elektronikt illverkning är konkurrenskraftig och för kunden lönsam också för volymproduktion, vilket flertalet företag visar genom att idag flytta hem produktion från utlandet, säger Fredrik Dyfverman, VD GELAB GROUP .

LEGOTRONIC AB grundades 1987 av Ulf Sandberg, som även nu efter köpet kvarstår som VD för bolaget. LEGOTRONIC har sedan länge varit en stabil och uppskattad leverantör, och bland kunderna finns den absoluta toppen av nordiska teknikföretag. Idag har LEGOTRONIC tiotalet anställda i sin fastighet i Jordbro söder om Stockholm.

- Jag har under många år försök t hitta en partner åt LEGOTRONIC för att vidareutveckla vår verksamhet. Efter att vi varit uppvaktad e av många aktörer i brans chen har vi i GELAB funnit en ” perfect match ”. Samtidigt som vi behåller vår unika position , så tillför GELAB sin långa erfarenhet inom volymtillverkning. Jag ser fram emot att tillsammans med Fredrik göra GELAB GROUP till det självklara valet för N ordens elektronikföretag, avslutar Ulf Sandberg, VD LEGOTRONIC .